0 0
Bomboane

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

350 gr zahar
150 ml sirop de glucoza
125 ml apa
5 gr acid citric pudra
arome dupa gust Coloranti alimentari
ulei de floarea soarelui

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bomboane

Cuisine:
  • 25 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Steps

1
Done
15 min

Se dizolva acidul citric intr-o cantitate egala de apa.
Se adauga zaharul, siropul de glucoza si apa intr-o tigaie mica. Se aduce la temperatura de 142 de grade si apoi se toarna pe o suprafata neteda de marmura, unsa cu ulei si se lasa sa se raceasca 3-4 minute.

2
Done
10 min

Se adauga aromele si culorile dorite, apoi 5g din solutia de acid citric, si se impatureste foaia de zahar topit de cateva ori, cu o spatula din metal.
Cand amestecul s-a mai racit si poate fi manevrat cu mana se ruleaza subtire si se taie bomboanele in formele dorite, cu un foarfec solid.
Dupa ce s-au racit se tin infasurate in hartie, pentru a se feri de umezeala.

Adi Iamandi

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Prajitura de castane
next
Ciocolata cu chili

Add Your Comment