0 0
Legume gratinate

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 gr conopida
150 gr praz, doar partea alba
150 gr varza de Bruxelles
60 gr unt
40 gr faina
500 ml lapte
50 gr parmezan ras
nucsoara
dupa gust sare

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Legume gratinate

Cuisine:
  • 50 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Steps

1
Done
15 min

Se spala legumele si se pregatesc pentru gratinare: conopida se taie in florete mici si i se indeparteaza radacina, se separa partea alba a prazului de frunze si se curata foile mai inestetice ale verzei de Bruxelles.
Fiecare tip de leguma se fierbe separat, in apa sarata, pana sunt usor de patruns cu furculita. Se scurg si se lasa la racit.

2
Done
10 min

Intre timp se prepara sosul Bechamel topind intr-o tigaie trei sferturi din unt. Se amesteca treptat cu faina si se gatesc 1-2 minute la foc mic, pana capata o culoare usor galbena. Laptele fiert se adauga peste unt si faina, se aduce din nou la punctul de fierbere si se lasa sa fiarba 1 minut.
Se adauga sare si nucsoara proaspat rasa dupa gust.

3
Done
25 min

Formele pentru sufleu se ung cu untul ramas, se aseaza legumele in ele (fiecare tip de leguma in cate un vas) si se toarna peste ele sosul Bechamel. Se acopera cu parmezan ras si un pic de unt topit.
Se gatesc pentru 20 de minute la cuptor la 180 de grade, sau pana cand formeaza o crusta aurie la suprafata.

Adi Iamandi

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Budinca de ciocolata
next
Dovleac gratinat

Add Your Comment