0 0
Prajitura desteapta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

9 oua
1 L lapte
200 gr faina
250 gr unt
250 gr zahar pudra
zahar vanilat sau esenta de vanilie
sare

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Prajitura desteapta

Se pune la rece pana a doua zi si apoi se pudreaza cu zahar pudra.

  • 110m + 12 ore
  • Medium

Ingredients

Directions

Cremele seamana la gust cu budinca.

Steps

1
Done
10-15 min

Prima data se topeste untul si se lasa la racit pentru ca avem nevoie de el rece.

2
Done
5-10 min

Cuptorul se incalzeste la 180 de grade.

3
Done
2-5 min

Ouale se separa.

4
Done
3 min

Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra se mixeaza bine pana devin o crema albicioasa.

5
Done
1-2 min

Se adauga apoi untul putin cate putin.

6
Done
1 min

Urmeaza faina cernuta.

7
Done
1-2 min

In cele din urma laptele putin cate putin. In tot acest timp se mixeaza la viteza mica.

8
Done
1-2 min

Dupa ce am terminat aceasta de facut trecem la albusuri. Acestea daca stau nu e prea bine.

9
Done
1 min

Vin batute cu un praf de sare si esentele de vanilie, noi am pus si esenta de rom, ia dat un gust bun.

10
Done
2-5 min

Se bat tare.

11
Done
1 min

Albusurile batute bine vin puse in galbenusuri cu lingura putin cate putin; aceasta operatiune o facem cu lingura de lemn sau de silicon.

12
Done
2 min

Intr-o tava se pune hartie de copt sau se unge cu unt si tapetata cu faina.

13
Done
70 min

Se toarna compozitia in tava si se introduce la cuptor pentru o ora. De preferat sa nu deschideti cuptorul in timpul coacerii. Prima data lasati 10 minute cuptorul la temperatura de 240 de grade Celsius apoi lasati pe 180 de grade Celsius. La noi a prins repede fata deasupra si treptat tot am dat cuptorul pe temperatura mai mica pana la 100 grade Celsius. Incercati sa deschideti un pic cuptorul si sa vedeti daca e coapta daca nu sunteti siguri.

14
Done
10 min

Se lasa in cuptor sa se raceasca apoi se scoate.

15
Done
12 ore

Se pune la rece pana a doua zi si apoi se pudreaza cu zahar pudra.

Papile Gustative

Retete Gustoase pentru Papile Sanatoase

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Clatite fara zahar (Pancakes)
next
Mazare cu ciocanele

Add Your Comment