0 0
Pui Wellington

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1,2 kg (8 bucati) piept de pui
500 gr ciuperci
30 gr hribi uscati
200 gr prosciutto crudo
3 fire cimbru
1 lingura mustar
1 catei usturoi
30 ml ulei de masline
dupa gust sare si piper
1 pachet (800 gr) foitaj
1 bucata (pentru uns) oua

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pui Wellington

  • 65 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Daca pieptul de pui este prea gros, se recomanda a se taia in doua pe orizontala.

Steps

1
Done
15-20 min

Se curata ciupercile, se taie grosier si se pun intr-o tigaie in uleiul de masline bine incins. Cand sunt aproape gata se adauga hribii. Se prajesc usor si se adauga usturoiul tocat si frunzele de cimbru. Amestecul de ciuperci se paseaza cu ajutorul unui blender de mana si se asezoneaza cu sare si piper negru.

2
Done
5 min

Cele doua foi de foitaj se despart si se desfasoara. Pieptul de pui se asezoneaza cu sare si piper, apoi se unge cu mustar.

3
Done
5 min

Pe o folie alimentara se aseaza una sau doua fasii de prosciuto, peste care se intinde pasta de ciuperci. Se pune pieptul de pui deasupra si se ruleaza cu ajutorul foliei alimentare.

4
Done
5 min

Dupa ce se indeparteaza folia, ruladele de pui vor fi asezate pe foitaj, pastrandu-se distanta intre ele. Apoi, folosind o pensula, se unge cu oul batut margina foitajului si spatiile dintre rulade.

5
Done
5 min

Se aseaza a doua folie de foitaj deasupra si se preseaza marginile pentru a sigila cele doua straturi. Se cresteaza foitajul de-a lungul rulourilor, exact ca in cazul decuparii ravioli.

6
Done
5 min

Se transfera ruladele pe doua foi de copt date cu ulei, se ung cu oul ramas si se preseaza marginile pentru a forma un model ornamental. Cu o frigaruie se pot grava romburi deasupra.

7
Done
25 min

Se introduce aproximativ 25 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade, apoi se serveste cald.

Papile Gustative

Retete Gustoase pentru Papile Sanatoase

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tacos cu pui si cuscus
next
Piept de pui in sos mascarpone

Add Your Comment