0 0
Tiramisu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 gr mascarpone
400 gr piscoturi
250 ml espresso sau cafea tare
3 linguri zahar pudra
3 oua
o lingura cacao
3 lingurite Amaretto
o lingurita esenta migdale

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tiramisu

  • 85 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Tiramisu se serveste rece, direct de la frigider.

Steps

1
Done
2 min

Se separa albusurile de galbenusuri.

2
Done
3 min

Peste galbenusuri se adauga zaharul pudra si se amesteca pana isi schimba consistenta si culoarea. Se adauga apoi crema mascarpone si se amesteca pana la omogenizare (pentru un continut mai fin se poate utiliza mixerul). La final se adauga lichiorul amaretto si o lingurita de esenta de migdale.

3
Done
15-20 min

Albusurile se bat spuma tare. Crema mascarpone se adauga peste albusuri si se amesteca usor cu o spatula. Dupa ce compozitia este omogena, se lasa la rece (la frigider) pana se insiropeaza piscoturile.

4
Done
5-10 min

Se prepara o cafea tare (de preferat expresso). Fiecare piscot se insiropeaza in cafeaua rece, astfel incat doar sa se umezeasca si se aseaza in tava unul langa altul. Se scoate crema din frigider si se aplica un strat peste piscoturi (jumatate din compozitie). Apoi se adauga inca un rand de piscoturi insiropate in cafea peste primul si deasupra se aseaza restul de crema.

5
Done
60 min

Se presara peste prajitura o lingura de cacao si se pune la rece cel putin o ora.

Papile Gustative

Retete Gustoase pentru Papile Sanatoase

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Prajitura cu branza de vaci si pere
next
Fursecuri americane cu ciocolata

Add Your Comment